Taken van een zeiler

Als zeiler ben je verantwoordelijk voor de boot en de deelnemers.
Tijdens het zeilen heb je overzicht en controle over de boot, ook als er onverwachte dingen gebeuren. Je moet zeilinstructie kunnen geven, maar dat is vaak niet het belangrijkste. Het gaat er vooral om dat je de deelnemers een heerlijk zeildagje bezorgt. Na een dag zeilen maak je samen met de deelnemers de boot schoon en nachtklaar.

_DJM2512Voorzeilen

Om goed voorbereid op kamp te kunnen gaan, word je eerst goed opgeleid, zodat je weet waar je allemaal aan moet denken. Als je geïnteresseerd bent om zeiler te worden bij Aeolus nodigen we je eerst uit om een middag te komen voorzeilen op het Paterswoldse meer bij Groningen of op de Loosdrechtse plassen bij Hilversum. Bij het voorzeilen kijken we of je zeilniveau goed genoeg is om mee te gaan op het Bijspijkerweekend.

Bijspijkerweekend

Het bijspijkerweekend is het opleidingsweekend van Aeolus. Twee keer per jaar, in april en oktober, is er een bijspijkerweekend. Op dit weekend worden zeilers en kokers zo goed mogelijk voorbereid op wat bij een kamp komt kijken. Als zeiler betekent dit dat je zeilniveau zonodig wordt bijgeschaafd en dat er aandacht besteed wordt aan het zeilen met jongeren die soms ook erg lastig kunnen zijn. Aan het einde van het bijspijkerweekend wordt bepaald of je in staat bent om kampen te gaan draaien.

Eerste keer op kamp

De eerste keer dat je op kamp gaat, krijg je altijd een ervaren zeiler als buddy/mentor toegewezen, die de eerste dagen samen met jou aan boord zit en waarbij je met al je vragen terecht kunt. Als het goed is kun je daarna zelfstandig als zeiler op kamp mee.

270899_10150686414475245_5229485_n

Meer dan zeilen…

Als zeiler doe je natuurlijk meer dan alleen je taken. Naast het zeilen zorg je dat het gezellig is, of heb je goede gesprekken met jongeren. Aan wal help je niet alleen de kokers, maar help je ook mee met het organiseren van spellen, het presenteren van bonte avonden, het aansteken van een kampvuur, of het bieden van een luisterend oor aan een hyperactieve puber met liefdesverdriet… en verder alles wat je er zelf van maakt!

Samengevat:

  • Je hebt een goed zeilniveau. Je hoeft geen diploma’s te hebben, maar het is belangrijk dat je onverwachte situaties adequaat kunt oplossen. Je moet tenslotte een boot onder controle houden met 3 á 4 onervaren jongeren.
  • Je hebt kennis van de belangrijkste vaarregels (BPR)
  • Daarnaast heb je enige theoretische kennis van het zeilen.
  • Je kunt goed knopen maken (je kunt een mastworp, slipsteek, paalsteek, halve steek, schootsteek en platte knoop maken).
  • Je kunt in maart of september deelnemen aan een voorzeilmiddag in Groningen of Loosdrecht.
  • Je kunt meegaan op het bijspijkerweekend in april of oktober.
  • Je bent tussen de 18 en de 30 jaar oud.

Ja, ik wil me aanmelden!

    Naam

    Ik meld me aan als KokerZeiler

    Adres

    Postcode

    Woonplaats

    Email

    Telefoon

    Geboortedatum

    Opmerkingen

    Laat zien dat je geen robot bent door de volgende afbeelding te kiezen Vlag.